donderdag 28 juni 2012

Diverse 2012

Sinds de overstap naar een nieuwe baan binnen Saxion ontbreekt het me nog al eens aan tijd om een BLOG-artikel te schrijven. Wel jammer, maar zo gaat dat met een nieuwe baan. Komende week heb ik eindelijk weer voldoende tijd om mijn ICT-hart op te halen bij de Diverse 2012 in Leuven.

De Diverse is een internationale conferentie "regarding all aspects of video and videoconferencing in education: teaching, research, management, etc. This includes the convergence of these technologies; the emergence of new possibilities such as "presence production" for learning, interactive television, virtual reality and computer games techniques, and handheld access to moving images."

Het programma zit vol met keynotes en lezingen over het gebruik van video in het onderwijs. Mijn aandacht gaat uit naar twee thema's:

  1. de mogelijkheden om met behulp van video studenten te ondersteunen bij bijvoorbeeld struikelvakken (inzet kennisclips als éxtra ondersteuning/betere voorbereiding op de les).
  2. de mogelijkheden van video om studenten op afstand te begeleiden om zo de betrokkenheid/binding bij de opleiding ook tijdens de buitenlandse stage-/afstudeerfase te kunnen waarborgen (factoren: studieloopbaanbegeleiding en efficiency organisatie).
Ik ben benieuwd...

1 opmerking:

  1. Hoi Peter, uit ervaring met andere keren DIVERSE weet ik dat het niet alleen erg interessant maar ook heel erg gezellig wordt! En je hebt dan weer voldoende inspiratie voor vele blogposts :)

    BeantwoordenVerwijderen