maandag 27 februari 2012

Vimeo App voor de iPad

Binnen het onderwijs maken we met regelmaat gebruik van Vimeo. Een handige videodienst, waar je video's publiek of afgeschermd kunt publiceren. Nu kan dit bij Youtube natuurlijk ook. Echter, bij Vimeo maakt de lengte (tijdsduur) niet uit. Het geplaatste videobestand, mag echter niet groter dan 500MB zijn (bij de gratis versie). Bij Youtube kun je alleen video's van maximaal 15 minuten plaatsen.

De methode van afschermen van video's bij Vimeo is uitermate geschikt voor studentopdrachten, waarbij de student bijvoorbeeld via Blackboard een video van eigen werk moeten inleveren:
  • Studenten plaatsen een video in hun eigen Vimeo-omgeving.
  • Vervolgens schermen zij hun video af met een wachtwoord.
  • Een link naar de video en het bijbehorende wachtwoord levert de student in via de inleveropdracht van Blackboard.
  • De docent bekijkt opent het filmpje via het 'grade center' van Blackboard, geeft feedback en beoordeelt het werk van de student.
Tot op heden waren Vimeo-video's niet te bekijken via de iPad. Daar is vandaag verandering in gekomen. In de Apple App-store kun je vanaf vandaag de gratis Vimeo-App downloaden voor de iPad.

Meer weten?


1 opmerking:

  1. Leuk dat de app nu ook voor de iPad beschikbaar is. Ik had hem al op de iPhone maar omdat ik een iPad 1 heb, heb ik niet verder gekeken. Het wordt nu echt tijd voor een iPad 2 of 3 :)

    BeantwoordenVerwijderen