donderdag 6 januari 2011

Beeldscherm overnemen op de iPad met de TeamViewer APP


Vanmiddag op mijn iPad geëxperimenteerd met de APP TeamViewer HD..."Met TeamViewer HD krijgt u eenvoudig, snel en veilig vanaf afstand toegang tot Windows-, Mac- en Linux-systemen." Dergelijke applicaties zijn erg handig om collega's of bekenden te helpen met computerproblemen zonder dat je fysiek bij die persoon aanwezig hoeft te zijn.

Zowel de iPad-versie als de Windows-versie zijn gratis. Voor mijn laptop heb ik het programma gedownload via www.teamviewer.com. Na het downloaden kun je TeamViewer installeren, maar dat hoeft niet. Dat betekent dat je TeamViewer ook op systemen kunt gebruiken als je geen schrijfrechten hebt.

Op de iPad en mijn laptop heb ik TeamViewer gestart. Op mijn laptop verschijnt het volgende scherm:
Op mijn iPad voer ik het ID en het bijbehorende Wachtwoord in. Vervolgens klik ik op de knop Verbinden met Partner (zie hieronder).
Zodra de verbinding is gemaakt, verschijnt op de iPad het beeldscherm van de laptop. Door met je vinger op het scherm van de iPad te bewegen, kun je de muiscursor van de overgenomen computer bedienen. 


4 opmerkingen:

 1. Geweldige tip!
  Ga ik morgen gelijk uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkt helemaal super. Bedankt voor de duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde dit ook graag eens proberen met mijn iPad2 om de laptop over te nemen die mijn smartboard bedient, maar ik krijg het programma niet uitgevoerd op de iPad. Ik krijg steeds 'open met Dropbox'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan je met je pc een ipad overnemen?

  BeantwoordenVerwijderen