donderdag 18 november 2010

iPad gekocht.

Ja ja...het heeft lang geduurd. Maar uiteindelijk hebben we toch een keuze gemaakt. Het is de iPad geworden. Ja ja...de eerste Apple in ons huis die niet tot de standaard aanwezige fruitsoorten behoort :-)

De Samsung Galaxy Tab hebben we eerst bij de Media Markt in Duitsland uitgeprobeerd. Zoals op de website Stylecowboys al wordt gemeld, vind ik de Galaxy Tab een interessante tablet, maar geen iPad-killer, (populair gezegd).  Het is een handzaam apparaat (7 inch), maar het de snelheid valt me - vergeleken met de iPad - ietwat tegen. Bovendien voelt het apparaat minder stevig aan, maar wellicht is dat alleen op gevoel gebasseerd. Het grootste nadeel is echter de prijs. Ruim 700 euro voor een tablet vind ik toch echt teveel. Neemt niet weg dat het apparaat er wel fancy uitziet.

De tweede optie is de Playbook van de makers van de Blackberry. Echter, het duurt nog zeker een kwartaal (en wellicht langer) voordat deze op de Nederlandse markt te krijgen is. En zo lang wil ik niet wachten.We hebben de 32GB-versie van de iPad gekocht met WIFI. Het apparaat ziet er prachtig uit. Het activeren was echter wel even een gedoe. Eigenlijk wilden we niet direct allerlei betalingsgegevens invoeren. Maar dat wordt je - wellicht vanuit Apple-perspectief logischerwijs - erg lastig gemaakt. Tot overmaat van ramp besloot ZIGGO ons internet te updaten gisteren, waardoor we zeker tot 23.30 uur geen WIFI hadden. 


Maar goed, het wachten lijkt vooralsnog redelijk te worden beloond. Het scherm is scherp en helder van beeld. De Nu.nl app is fantastisch. Hetzelfde geldt ook voor die van Youtube. Vanavond is het tijd voor verdere experimenteren. We gaan dan de verschillende APPS uitproberen. Heb al wat websites verzameld met informatie over zogeheten "must haves":
...maar de eerste indruk is goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten