woensdag 20 februari 2013

Blackboard: video everywhere

Enkele jaren geleden woonde ik tijdens de Online Educa in Berlijn een sessie bij over de digitale leeromgeving Its Learning. Eén van de functionaliteiten die me aansprak was de mogelijkheid om binnen  tekst-items video-opnames te integreren.

bron: ondemand.blackboard.com
Nu wees @nataschablij mij vorige week op de Video Everywhere. Dit is een feature van de content editor Building Block. Zodra deze is geïnstalleerd en geactiveerd, wordt een nieuw pictogram toegevoegd aan de teksteditor van Blackboard. Met dit pictogram kan de webcam van de gebruiker worden bediend. Zodra de button wordt geactiveerd, kunnen gebruikers een video opnemen, uploaden naar Youtube, en beschikbaar stellen binnen de Blackboard-course. 

De toepassing lijkt me zeer geschikt voor het opnemen van korte instructies (kennisclips), maar ook voor het introduceren van een vak of het begeleiden van studenten bij complexe vraagstukken. Het toevoegen van een video kan het online studeren een persoonlijke noot meegeven.

Zie voor meer informatie
  1. Getting started with Video Everywhere
  2. Blackboard help: Video Everywhere
  3. Youtube-video Blackboard Video Everywhere

NB. Video Everywhere werkt alleen binnen Blackboard 9.1, servicepack 10 (en hoger)

1 opmerking:

  1. Hoi Peter,
    Heel interessante tool, met idd heel veel mogelijkheden! Voor degenen die nog geen SP10 of helemaal geen Blackboard hebben: Je kunt je registeren voor www.coursesites.com. Dan kun je dit uitproberen. Ik zag wel dat je dan bij de gereedschappen voor de Text even op het Chevron teken (helemaal rechts) moet klikken om het menu uit te klappen naar alle opties, waaronder dus ook de Video Everywhere.

    BeantwoordenVerwijderen