dinsdag 25 januari 2011

Webpagina's via iPad op beamer tonen

Soms is het handig om tijdens een les of presentatie een specifieke website aan je studenten (en of collega's) te demonstreren. Via een PC of notebook is dat vanzelfsprekend ook geen enkel probleem. Bij een tablet PC als de iPad ligt dit anders.

Als je via de iPad een website wilt tonen, moet je een applicatie installeren. Inmiddels heb ik met twee applicaties geƫxperimenteerd, te weten:
  • Perfect Web-browser:
    Prima browser, werkt vrij snel. Voordeel is dat je met tabbladen kunt werken, zodat je snel van website kunt wisselen. Andere voordelen zijn: (a) uitschakelen schermrotatie, (b) uitschakelen scrollbar, (c) opslaan van favorieten, (d) in-page search, (e) printen van de pagina (via AirPrint) en (f) E-mailen van de pagina link.
  • WebOut:
    Voldoet aan de eisen, helaas geen tabbladen of extra functies. De applicatie is dan ook een stuk goedkoper dan de Perfect Web-browser.

Ondanks dat Apple een oplossing biedt voor het tonen van websites via de iPad en een beamer, is het eigenlijk schandalig dat er Ć¼berhaupt een App moet worden aangeschaft. Apple heeft de functionaliteit in de iPad bewust uitgeschakeld. Degene die zijn of haar iPad heeft gejailbreakt, kan dat beamen. Op een gejailbreakte iPad kun je namelijk altijd je iPad-scherm tonen via een beamer.
Apple verdient dus bewust geld aan een functie die ze standaard hebben uitgezet op de iPad. Schandalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten