zondag 30 januari 2011

Tablet met WIFI in het buitenland

De afgelopen jaren zijn we regelmatig met vakantie geweest bij onze oosterburen. Duitsland is een aangenaam vakantieland. Zeker bij de wat kortere vakanties is het handig om te beschikken over een internetverbinding (o.a. E-mail werk). Nu kan dat wel via een mobiele telefoon. Echter, de datakosten lopen snel in de papieren :-)

Bij winkels als de Aldi in Duitsland zie je regelmatig prepaidkaarten, waarbij je voor 30 dagen ongeveer 15 euro betaald. Nu zat ik te deken dat zo'n prepaid abonnement geschikt is voor mijn iPad. Echter die heeft 'alleen' WIFI en geen 3g. Aangezien ik een Nokia N97 heb, kan ik de 3g-verbinding van mijn telefoon omzetten naar een WIFI-signaal. Met deze zogeheten tethering functionaliteit kan ik op mijn iPad internetten via mijn Nokia (app: Joikuspot).

Binnenkort loopt mijn telefoonabonnement af. De kans is klein dat ik weer een Nokia koop. De combinate van iPad en iPhone is volgens mij ideaal voor mij :-) Dat betekent dat ik op zoek moet naar een andere tethering-voorziening.
 
Ik denk dat ik die heb gevonden. Gisteren stuitte ik op de Trekstor Portable WLAN HotSpot. Dit apparaat is een Wireless 3G-router. Het zet een 3G/UMTS-signaal om in een WIFI-verbinding die door vijf apparaten (iPad, notebook, netbook, etc.) gelijktijdig kan worden gebruikt. De accu van de Trekstor werkt ongeveer 4 uur. Het mooie is dat de accu via USB kan worden opgeladen.

In Nederland is de Trekstor Portable WLAN HotSpot voor ruim 100 euro. Bij de MediaMarkt in Duitsland is hij - als ik het goed heb - enkele tientjes goedkoper.

Mijn plan is om op korte termijn de Trekstor te gaan kopen. In de vakantie koop ik dan een prepaid internetvoorziening van bijvoorbeeld de Aldi. Heb alleen geen idee wat de datasnelheid is.

Mijn vraag is: "Heeft iemand ervaring met dit soort voorzieningen?"

3 opmerkingen:

 1. Geen mogelijkheid om het het (komende) iPhone te "tethern"?

  Google: how to iOS 4 iPhone tethering

  Groet, Lutz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lutz, vooralsnog werkt tethering niet i.c.m. Een iphone. Wellicht een afspraak met aanbieders van telefoon en data abonnementen voor de iPad met 3g.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zoon is het wel gelukt met de iPhone, hoe en wat weet ik niet maar het werkt uitstekend. Ik informeer voor je.

  BeantwoordenVerwijderen