dinsdag 28 september 2010

Blackberry Tablet met camera's voor videoconferentie

Bijschrift toevoegen
Na Google (lees het artikel op Tweakers.net) komt ook Blackberry met een eigen Tablet. De Playbook, zoals hij gaat heten, staat pontificaal afgebeeld op de website van Blackberry (zie: http://na.blackberry.com/). Het scherm van de Playbook is 7 inch (1024x600 pixels), kleiner dan de iPad. Echter, de specs zien er verder veelbelovend uit.

Zo heeft de Playbook een 1GHz dual-core processor met 1 GB RAM. De PlayBook is in staat om HD films (1080p) af te spelen display. Zeer interessant vind ik de HDMI-uitgang waarmee opgeslagen video's ook op een TV kunnen worden bekeken.

Verder is de Playbook uitgerust met een camera, waardoor hij ook voor videoconferentie is te gebruiken. In deze voorziening ben ik erg ge├»nteresseerd. Ben n.l. benieuwd in hoeverre het mogelijk is om deze voorziening te gebruiken voor stagebegeleiding of in beroepssituaties   

Andere interessante features zijn:
  • Flash is ge├»ntegreerd
  • Multitasking
  • Built-in microUSB connector
  • Wi-Fi® 802.11 a/b/g/n
  • Breed scala aan codecs voor video-output: 1080p HD video; H.264, MPEG4, WMV, HDMI.
Hieronder een YouTube-filmpje over de Playbook 


Volgens Portable Gear is de Playbook voorlopig alleen te krijgen met WiFi. De 3G / 4G-versies volgen later. Helaas komt de Playbook pas in de loop van 2011 naar ons land.

Zie voor meer informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten