dinsdag 15 juni 2010

Ook de Blackberry krijgt een touchscreen

Zojuist las ik op Nu.nl het bericht dat ook het Canadese bedrijf Research In Motion (RIM) heeft besloten om haar Smartphones - de Blackberry - te voorzien van een touchscreen. "...De nieuwe Blackberry zou een uitschuifbaar toetsenbord krijgen en voorzien zijn van een touchscreen..." Nu.nl baseert zich op een artikel uit de Wall Street Journal (afgelopen dinsdag). Volgens RIM zou de nieuwe Blackberry de concurrentie aan moeten kunnen gaan met de iPhone.

Nog veel interessanter is de passage in hetzelfde artikel waarin wordt gemeld dat RIM tevens werkt aan een tabletcomputer. Op het weblog The Blackberry Leaks worden enkele schetsen van de (mogelijke) Blackberry-tablet getoond. In het weblog-artikel zijn ook enkele schetsen van de mogelijke Blackberry-tablet te zien.

Ben erg benieuwd wat RIM gaat ontwikkelen. De tablet-computer lijkt me namelijk ideaal voor zakelijke en onderwijssituaties. De tablet leent zich m.i. goed voor overlegsituaties. In mijn werkomgeving staan nu met regelmaat meerdere notebooks op de vergadertafel. Handig om (a) even snel aantekeningen te bekijken, en vooral ook om het papierverbruik tegen te gaan. Echter, voor de ruimte, het lawaai (ventilatoren) en de communicatie is het absoluut niet handig. Een tablet kan in dergelijke situaties een prima oplossing zijn. Ben benieuwd met welke oplossingen RIM komt en vooral ook hoe de specs eruit zullen zien (bluetooth, wifi, usb, 3G, etc).

Ook voor het onderwijs zie ik prima kansen voor de tablet. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een smartphone (of PDA) heeft een tablet een veel groter scherm. Dit maakt de tablet geschikt voor bijvoorbeeld gesprekssituaties (aantekeningen maken, observaties, etc.). Ook voor kringgesprekken is het handig. Het zou bijvoorbeeld in het basisonderwijs kunnen worden gebruikt als mini-digibord waarmee je leerlingen om de beurt kleine opdrachten laat uitvoeren. De resultaten kun je direct bespreken. Dit maakt de tablet (als mini-digibord) volgens mij zeer geschikt als hulpmiddel in kleinere onderwijsleersituaties, zoals een instructiekring, na- en/of bijscholing).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten