donderdag 8 april 2010

iPad, de eerste ervaringen

Nu de iPad enkele dagen te koop is, vind je overal op het internet de eerste gebruikerservaringen verschijnen. Zo staat op stylecowboys.nl een artikel over de eerste ervaringen na vijf dagen.

In het artikel beschrijft Harold Kuepers de belangrijke bevindingen. Zoals verwacht krijgt het uiterlijk van het apparaat een dikke voldoende. Dat geldt ook voor het formaat ("scherm is 19,7 cm bij 14,7 cm en is slechts 1,27 cm dik"). Het touchscreen is mooi en helder en de interface lijkt sterk op die van de iPhone.


Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen (o.a. ontbreken van een webcam). De meest opvallende vond ik het punt dat het niet direct duidelijk is wat de bovenkant van het scherm is ("de home-knop heb je vaak nodig en door het draaien zit die soms aan de verkeerde kant"). De vraag is natuurlijk of dit een echt probleem is of juist een ervaringsissue. Een veel belangrijker punt vind ik de opmerkingen die ik in de Telegraaf las. De krant meldt dat op de Apple-fora diverse opmerkingen worden gemaakt over problemen met WIFI en de batterij. De WIFI-aansluiting zou in sommige situaties een te beperkt bereik hebben. Daarnaast gaat het opladen van de accu via USB in veel gevallen nog niet naar wens. Ook de warmte van het apparaat is een issue. In het Nu.nl artikel eerste kinderziektes duiken op in iPad staat dat Apple erkent dat het apparaat enkele problemen heeft. Afwachten maar hoe dit verder gaat verlopen.

Hieronder een aardig reviewfilmpje van TRES-internet

[Bron, Youtube, 2010 (http://www.tres.nl)]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten