vrijdag 19 maart 2010

Zelf posters maken met Edu-Glogster

Velen van jullie kennen wellicht de online tool Glogster (http://www.glogster.com/) als digitaal hulpmiddel voor het maken van posters. Via Glogster kun je eenvoudig mooie posters maken over allerlei onderwerpen, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende media (tekst, audio, afbeeldingen en video).

Afgelopen week wees een collega me op een nieuwe vorm van Glogster, namelijk Edu-Glogster (http://edu.glogster.com/). Op de website vind je tal van redenen waarom Edu-Glogster juist interessant is voor het onderwijs. Hieronder de belangrijkste reden voor de docent en voor de student:

Voor de docent:
  • "A private and safe platform, monitored directly by teachers. Teachers control all the activities of their learners."
    Als docent kun je in een afgesloten omgeving de posters van je studenten laten plaatsen en van (individuel) feedback voorzien.
Voor de student:


  • "A fun, imaginative, and powerful learning experience which fosters independent creative self expression, positive learner-teacher relationships, and teamwork on collaborative class projects."
    In feite worden de krachten van leren en creativiteit hier benut. De gesloten omgeving creëert een ruimte voor samenwerken, leren (via feedback). Terwijl alle mogelijke functionaliteiten van de originele (niet Edu) versie van Glogter berschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten