woensdag 31 maart 2010

Wachtwoorden: hoeveel heb jij er?

Hoeveel wachtwoorden heb jij? en...hoe probeer je die te onthouden of...te bewaren? Je kent vast de situatie waarin je je met je standaard gebruikersnaam wilt aanmelden bij een website voor een account. Veelal krijg je dan wel de naan die je opgeeft, máár...dan wordt erachter '01' of '1' geplaatst. Dus weer een andere naam dan je bent gewend.

Sinds een tijdje heb ik een prima oplossing gevonden voor het beheren van gebruikers, wachtenwoorden, maar ook mailgegevens (inlognaam, POP en SMTP-server gegevens, etc.). Met behulp van Keepass kun je al deze gegevens beheren. Het is gratis toepassing die lokaal op je PC draait. Dat is dan ook gelijk het nadeel. Als je op een andere computer werkt, heb je niet direct de beschikking over alle gegevens. Een mogelijke oplossing is het gebruik van KeePass for PortableApps Suite™. Met deze aangepaste versie kun je Keepass draaien op een USB-stich, als onderdeel van PortableApps, diverse toepassing die je bijvoorbeeld op een USB-stick kunt installeren.

Inmiddels heb ik ontdekt dat Keepass ook portable versies heeft voor bijvoorbeeld de Blackberry, PocketPc en de iPhone. Natuurlijk moet ik voor mijn Nokia N95 een alternatief bedenken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten